Klaar met de landreis! - Reisverslag uit Bombay, India van Wytske en Mark - WaarBenJij.nu Klaar met de landreis! - Reisverslag uit Bombay, India van Wytske en Mark - WaarBenJij.nu

Klaar met de landreis!

Door: Wytske

Blijf op de hoogte en volg Wytske en Mark

11 December 2009 | India, Bombay

Dit is het laatste verslag uit India! Het gaat ineens allemaal heel snel. Van de lokale snor hebben we te horen gekregen dat we vanavond om een uurtje of 21.30, met onze tassen, op de kade moeten staan, naast de boot. Hopelijk gaat hij onze chauffeur straks wel iets uitgebreidere informatie geven. We vinden het heeeeeel spannend, zijn echt ontzettend benieuwd hoe de boot eruitziet (vooral van binnen), hoe de mensen erop zijn, wanneer we echt weggaan, of het erg zal schommelen(een vrachtschip heeft niet de stabilisatoren van een cruiseschip, is ons verteld...). Onze rugzakken zitten vol schone was, we hebben (met heel veel moeite) vandaag euro's gescoord: we zijn er klaar voor!

En dat terwijl we in Mumbai nog niet alles hebben gedaan wat we hadden gepland... We hadden nog een Bollywoodfilm in de bioscoop willen zien. En ik had nog even willen winkelen. De afgelopen zes weken hebben we namelijk een streng anti-winkel-regime erop nagehouden (i.v.m. beperkte rugzakruimte natuurlijk). Tot grote frustratie van menig op commissie hopende gids, trouwens.

Wat we wel hebben gedaan: gisteren waren we zo traag (even bijkomen van de nacht in de trein he!) dat we te laat klaar waren om naar het centrum van Mumbai te gaan. Dat blijkt namelijk op ruim 1,5 uur rijden van het hotel te liggen en om zes uur 's avonds 'moesten' we alweer in de Spa van het hotel zijn. We besloten een wijk te verkennen die vlakbij, aan de kust ligt, en waar volgens onze reisgids alle hippe locals en sterren komen. Viel een beetje tegen, maar toch even lekker op het strand geslenterd en geprobeerd iets te begrijpen van cricket, dat op het strand gespeeld werd. Ik vond dat Mark best een eind kwam, al kan ik natuurlijk niet controleren of het klopt, wat hij beweerde. :-)

Vanochtend heb ik eerst een 'complimentary yoga class' gedaan in het hotel. Gewoon omdat ik vind dat je niet in India kan zijn geweest zonder een keer yoga te hebben gedaan! Helaas was het niet groots. Een hoog ademshalingsoefeningen (bleh) en rek-en-strek-gehalte. Verder hebben we de verplichte sites bezocht: het Prince of Wales Museum (dat tegenwoordig een hele ingewikkelde naam heeft, die niemand kan onthouden) en The Gateway of India. En daarna hebben we geluncht bij het Taj Mahal Hotel, een van de doelwitten van de aanslagen van 26 november vorig jaar. Best gek om op die plek, die we op CNN zo vaak zagen, te zitten.

En nu is het dus klaar met de landreis! We zijn er wel een beetje moe van, India is erg 'in you face', dus we hebben eigenlijk wel zin in een tijdje niets hoeven, rust en ons geestelijk voorbereiden op het leven in Nederland. Maar al met al was het tot nu toe in ieder geval echt een super-ervaring zonder noemenswaardige tegenslag en met alleen maar mooi weer. Nu gaan we toosten op een behouden vaart!

Namaste & ahoy, landrotten!

Wytske

Ps. Hoera voor Ilse die morgen jarig is en voor Juul die maandag jarig is!

• 11 December 2009 - 13:17

Vincent:

Behouden vaart!

• 11 December 2009 - 13:41

Nicolien:

Hopelijk schommelt het niet al te veel!

Maaruh, je mag toch wel een paar keer van boord? Ik heb namelijk beetje zitten zoeken op freigt cruises en het is leuke manier van reizen!

Tot in Nederland!

• 11 December 2009 - 14:54

Monique:

Het gaat vast ontzettend spannend en leuk worden! Heel veel plezier en tot in Nederland!

• 11 December 2009 - 15:23

Pa:

Wanneer Mark iets stellig beweert moet je daar zeer wantrouwend tegenover staan. Hij lijkt daarin nl een beetje op zijn vader.
    We verheugen ons op jullie komst!

• 11 December 2009 - 16:31

Debbie:

Vaarwel!

• 12 December 2009 - 13:59

Ma:

Zo Mark,
    Leuk, dat pappa dat eindelijk eens toegeeft! Staat nog zwart op wit ook.
    Toch zijn jullie wel lief.

• 15 December 2009 - 13:11

Vincent:

Het ruime sop heeft zeker geen WIFI aansluiting... of valt er niet veel meer te vertellen dan water, golven, bootjes etc.?