En dan nu echt op weg! - Reisverslag uit Guangzhou, China van Wytske en Mark - WaarBenJij.nu En dan nu echt op weg! - Reisverslag uit Guangzhou, China van Wytske en Mark - WaarBenJij.nu

En dan nu echt op weg!

Door: Wytske

Blijf op de hoogte en volg Wytske en Mark

01 November 2009 | China, Guangzhou

Gisteren zijn we dan echt vertrokken. Na een laatste ochtendje op kantoor hebben we, met onze rugzakken (!), de taxi gepakt naar Hung Hom om daar de trein naar Guangzhou (China) te nemen.

Ik zat direct nadat we ons kantoor verlaten hadden in een positieve bui. Op Hung Hom was eerst geen plaats bij de Starbucks, maar omdat we heel zielig deden (wat makkelijk gaat met een rugzak van 80 kilo) kregen we zelfs TWEE paar plaatsen aangeboden! Verder kregen we gratis water in de trein en zelfs het toiletje aan boord was (alhoewel hurk-) enorm fris! In de trein merk je natuurlijk wel direct dat je in China bent: toch anders dan Hong Kong. Er wordt (nog) meer geroggeld, gesmakt en geslapen. En 'stiekem' gerookt.

Het hotel waar we terecht zijn gekomen heeft autentieke Chinese matrassen: HARD! Guangzhou is.... VIES! Een grote deken van smog. En Guangzhou is ook GROOT! Het vegetarische restaurant waar we hadden willen eten bleek veel te ver weg. Dus zijn we gisteren in het hotel-restaurant geeindigd, waar ik echt heerlijk heb gegeten (Mark was minder enthousiast) en de bediening heel lief was.

We gaan straks (hopelijk) snel weer verder. We hebben besloten om Vietnam over te slaan om wat uitgebreider in Dali / Lijiang te kunnen vertoeven. Als we over Hanoi zouden gaan, zouden we daar maar zo'n 1,5 dag kunnen zijn en zouden we een aantal nachttreinen moeten nemen: niet echt ontspannen. Dus, nu is het plan dat we vanmiddag de trein naar Kunming pakken (ook een reis van 26 uur trouwens).

Op naar het station!

Joy-Gin!

Wytske

• 01 November 2009 - 01:01

Jos/Yossarian:

Wat leuk dat jullie dit doen! Ik ga jullie volgen. Mag ik jullie Aziatische en Afrikaanse Avonturen linken op mijn site?

• 01 November 2009 - 12:59

YT:

Een goede beslissing is snel gemaakt! Als je in Lijiang nog wat tips wilt ontvangen kun je altijd mijn goede vriend Mr. Chan nog contacten.

Wat je zeker moet doen (en nu dus tijd genoeg) meezingen van de ene kant van het water naar de andere!

• 01 November 2009 - 13:39

Mama Margerite:

Heerlijk hè , die harde matrassen!
    Maarrr .... in Guangzhou kun je wel heel goed winkelen. Maar helaas met een rugzak van 80kg..

• 02 November 2009 - 09:31

Wytske En Mark :

@Jos: uiteraard! Hoe meer volgers, hoe beter.