De planning - Reisverslag uit Hong Kong, Hong Kong van Wytske en Mark - WaarBenJij.nu De planning - Reisverslag uit Hong Kong, Hong Kong van Wytske en Mark - WaarBenJij.nu

De planning

Door: Wytske

Blijf op de hoogte en volg Wytske en Mark

27 Oktober 2009 | Hong Kong, Hong Kong

Ik geloof erg in wat Annelies altijd zei (en misschien nog :)): een opgeruimd huis is een opgeruimd hoofd. Het omgekeerde is ook waar: het is hier een bende, het hele huis ligt vol zooi en ik heb een hoofd als een computer met een ernstig virus. Allerlei nutteloze informatie schiet voorbij en je doet er niets aan om het tegen te houden. Slecht geslapen.

Bedankt allemaal voor de eerste reacties! Zoals sommige van jullie hebben gelezen heb ik gisteravond per ongeluk alle e-mailadressen op onze verzendlijst gewist, dus als je nou geen e-mail krijgt over nieuwe logjes terwijl je je wel had aangemeld, dan komt dat door mijn slaperige hoofd. SVP opnieuw aanmelden. :)

Op verzoek van mijn lieve zus (die zich nog niet heeft aangemeld! :O) hierbij onze planning. Mark zegt net heel wijsneuzerig "oh, je wilt de planning die ik van jou niet mocht maken?". Nou ja, het gaat mij erom dat het duidelijk moet zijn dat de planning niet vast is en dat we, denk ik, ook niet moeten proberen om het heel strak aan te houden, want dat gaat vast niet lukken en dan worden we ongelukkig. Er zijn twee vaste punten in de reis (vanaf 9 november doen we het stuk Lijiang-Kathmandu georganiseerd en 11 december moeten we in Nheva Sheva zijn vanwege de boot die we vanaf daar nemen) en verder wordt het dus ONGEVEER als volgt:

- zaterdag 31-okt: Hong Kong-Nanning (China)
- zondag 01-nov: Nanning-Hanoi (Vietnam)
- maandag 02-nov: Hanoi
- dinsdag 03-nov: Hanoi
- woensdag 04-nov: Hanoi-Hekou (China)
- donderdag 05-nov: Hekou-Kunming
- vrijdag 06-nov: Kunming-Dali
- zaterdag 07-nov: Dali
- zondag 08-nov: Dali-Lijiang
- maandag 09-nov: Lijiang
- dinsdag 10-nov: Lijiang-Shangri La
- woensdag 11-nov: Shangri La-Deqin
- donderdag 12-nov: Deqin-Yanjing (Tibet)
- vrijdag 13-nov (uh oh!): Yanjing- Zuogong
- donderdag 19-nov: Lhasa-Shigatse
- vrijdag 20-nov: Shigatse-Shegar
- zaterdag 21-nov: Shegar-Old Tingri
- zondag 22-nov: Old Tingri-Zhangmu
- maandag 23-nov: Zhangmu-Kathmandu (Nepal)
- dinsdag 24-nov: Kathmandu
- woensdag 25-nov: Kathmandu
- donderdag 26-nov: Kathmandu-Chitwan
- vrijdag 27-nov: Chitwan
- zaterdag 28-nov: Chitwan-Varanassi (India)
- zondag 29-nov: Varanassi
- maandag 07-dec: Udaipur-Mumbai
- dinsdag 08-dec: Mumbai
- woensdag 09-dec: Mumbai
- donderdag 10-dec: Mumbai-Nheva Sheva
- vrijdag 11-dec: Nheva Sheva - aan boord vrachtschip, havens die we onderweg gaan aandoen nog niet bekend, aankomst Rotterdam: ws woensdag 6 januari 2010.

Ik ben benieuwd in hoeverre dit het echt gaat worden! Sowieso zitten we nog te wachten op onze paspoorten, die in Brussel bij de ambassade van Djibouti (een haven die we waarschijnlijk gaan aandoen) liggen. Als we die zaterdag nog niet terug hebben, moeten we dus langer in HK blijven en bijv. het stukje Vietnam over slaan om op tijd in Lijiang te zijn.

Joy-Gin!

Wytske

• 27 Oktober 2009 - 01:09

Vincent:

Het lijkt wel een militaire planning?! gewoon boven aan beginnen en beginnen met afvinken!

• 27 Oktober 2009 - 01:58

Wytske En Mark :

Ja, erg he? Ik wil er echt voor waken om niet gestressed te raken bij afwijken hoor! :-)

• 27 Oktober 2009 - 02:32

Maaike:

Leuk!! Mochten jullie nog hulp nodig hebben om de bende een beetje aan kant te krijgen, horen we het graag!
    Maaike en Edo

• 27 Oktober 2009 - 02:34

Ans:

I'm impressed!

• 27 Oktober 2009 - 05:24

Karin:

Hoewel ik het natuurlijk stiekum helemaal niet erg zou vinden als jullie paspoorten niet op tijd zijn en jullie dus nog even wat langer bij ons blijven...;-) klinkt het ook echt wel als een super coole, gave, spannende reis die ik jullie natuurlijk van harte gun!! (hebben wij als troost in ieder geval nog jullie verhalen op deze site!)

• 27 Oktober 2009 - 08:28

Nicolien:

Sla je de Tiger Leaping Gorge over??? Dat zou eigenlijk best wel zonde zijn!

Aan boord een vrachtschip? Hoe regel je dat?

Anyway, have fun!

• 27 Oktober 2009 - 10:36

Erwin:

Militaire planning? Lekker reizen met een vrachtschip. Doen jullie de piraten ook de groeten :-)

Hoe kom je er op mag je ook het dek schrobben :-)

• 27 Oktober 2009 - 16:11

Crista:

wow wat een reis! veel plezier!! enne... met zo'n planning komt het vast goed ;-)

• 27 Oktober 2009 - 18:40

Hed:

Ha....... net als Ka...... ik zou het stiekem niet erg vinden als de paspoorten er niet zijn....... jullie horen ook bi het familie diner, wat ik op zaterdag probeer te organiseren. Dus........ 1 puntje rust, als je zat niet opweg bent dan hoef je niet na te denken over wat te doen met eten, bel ka of mij en het komt goed..... Maarrr, tot die tijd duim ik me gek voor een plaatsje in de blue bird en dat ik vrijdag bij de farewell borrel ben. lfs Hed

• 28 Oktober 2009 - 10:11

Wytske En Mark :

Leuke reacties allemaal! We kijken erg uit naar vrijdag, alle HK-ers nog een keer zien... :'-(

@ Nicolien: nee, die slaan we niet over hoor! Zit in het georganiseerde deel van Lijiang - Katmandu. En misschien gaan we zelfs wat eerder die kant op om 'm ook nog even 'on our own' te bekijken. :-)

• 29 Oktober 2009 - 18:16

Monique:

Hoi,

Wat spannend! Lijkt me ook wel zo relaxed om niet zoveel te plannen. Lekker genieten van jullie afscheid "Azie" Het grappig is als ik de data zie dat jullie in Nepal en India zijn, ik daar ook was op die data, maar dan 10 jaar geleden.... Maak maar veel foto's!!!
    Ben erg benieuwd!